У Парижі померла легенда французького кіно Жанна Моро: фільмографія та фото
Категорія
Культура
Дата публікації

У Парижі померла легенда французького кіно Жанна Моро: фільмографія та фото

У Парижі померла легенда французького кіно Жанна Моро: фільмографія та фото
Джерело:  BBC

Одна з найбільших зірок французького кінематографа Жанна Моро померла в Парижі у віці 89 років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

Мер округу інформував, що тіло Моро виявили в її власному будинку в Парижі. Інформацію про смерть француженки підтвердив і її агент.

Жанна Моро народилася 23 січня 1928 року в Парижі, в родині колишньої англійської балерини і власника готелю. Після закінчення війни, з 15 років, вона почала активно займатися театральним мистецтвом, навчалася у Консерваторії, працювала в театрі.

Читайте також: Померла акторка, яка зіграла знамениту роль в "Зоряних війнах"

З 19 років почала виступати, і вже в 1947-му році зіграла першу головну роль у "Полуденній терасі". У 1949 році отримала другорядну роль в "Останній любові", вперше зігравши в кіно. Роль принесла їй популярність, і після неї Моро знімалася дуже часто.

Найвідомішими її роботами можна назвати: "Щоденник покоївки", "Ніч", "Шістка", "Стара дама, яка входить в море", "Підліток", "Віва Марія", "Жюль і Джим", "7 днів. 7 ночей", "Ліфт на ешафот", "Чотириста ударів", і багато інших, - повна фільмографія француженки налічує майже сотню картин, остання з яких вийшла в 2012 році.

Моро також тричі демонструвала світові свої режисерські роботи, сценарії до двох з яких, - "Підліток" та "Світло", - вона написала сама.

Читайте також: Померла "дівчина" Бонда Моллі Пітерс

Серед нагород актриси приз Каннського кінофестивалю, "Золотий лев" Венеціанського фестивалю та Європейської академії кіномистецтва за внесок у розвиток кіно, "Золота пальмова гілка" в Каннах, "Золотий ведмідь" Берлінського кінофестивалю, приз Станіславського.

За життя француженка двічі була заміжня, - за режисерами Жаном-Луї Рішаром і Вільямом Фрідкіним, причому від першого шлюбу вона народила Джерома Рішара, який на сьогоднішній день є відомим французьким художником.

Жанна Моро у фільмі "Щоденник покоївки" (1964 рік):

Жанна Моро в фільмі "Жюль і Джим" (1961 рік):

Жанна Моро в фільмі "Ліфт на ешафот" (1957 рік):

Жанна Моро в фільмі "Наречена була в чорному (1967 рік):

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?