Ніхто крім нас: як в Україні святкують День ВДВ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніхто крім нас: як в Україні святкують День ВДВ

Ніхто крім нас: як в Україні святкують День ВДВ
Джерело:  online.ua

У середу, 2 серпня, в Україні святкують 25-ту річницю створення Високомобільних десантних військ Збройних сил України.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Порошенка похвалилися новим екіпіруванням для десантників: в мережі гаряче обговорюють фото

У країнах колишнього СРСР день десантника відзначають з 1930 року, в той час як в Україні це свято було затверджено в 1999 році указом тодішнього президента Леоніда Кучми.

Як відомо, Високомобільні десантні війська ЗСУ створені на базі аеромобільної та повітряно-десантної військових частин, вогневі можливості яких поліпшили за рахунок включення до складу підрозділів, озброєних самохідної артилерією і танками.

Всього в Україні знаходиться п'ять бригад ВДВ: 25-а окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада, 79-а, 80-а, 81-а, 95-а окремі аеромобільні бригади, що базуються в Миколаєві, Львові, Чернівцях, Дружківці, Костянтинівці і Житомирі.

Читайте також: Сталевий молот перемоги: з'явилося яскраве відео з українськими танкістами

Українські десантники брали участь в більшості ключових боїв в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі (в боях за аеропорти Донецька та Луганська, за звільнення Дебальцево, Слов'янська, а також багатьох інших міст). З моменту початку АТО загинуло 380 десантників.

З нагоди професійного свята військових привітали багато високопоставлених чиновників. Так, президент Петро Порошенко написав: "Десантники завжди там, де найважче, де потрібна відвага і стійкість, швидкість і рішучий тиск. Не існує перешкод, які б вони не подолали, немає противника, який би зміг їм протистояти".

Читайте також: Український десант в тилу ворога: з'явилося відео з навчань

У той же час, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зазначив, що українські ВДВ цінуються у всіх країнах світу, а спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів про важливість миротворчих місій десанту України в Югославії, Косово, Іраку, і т.д.

До річниці створення в Україні високомобільних десантних військ у Києві пройде низка урочистих заходів. З 17:00 до 22:00 в парку "Перемога" за участю іноземних делегацій пройде хода біля меморіалу загиблим воїнам з покладанням квітів, літургія пам'яті загиблих при виконанні десантників, привітання ветеранів та командування ВДВ ЗСУ, виступи високопосадовців, керівництва Генштабу та Міноборони, урочистий марш десантників-ветеранів. О 18:00 в парку також почнеться концерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?