Росія погрожує припинити транзит газу через Україну: названі умови
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія погрожує припинити транзит газу через Україну: названі умови

Росія погрожує припинити транзит газу через Україну: названі умови
Джерело:  mid.ru

Транзит російського газу через територію України буде збережений в разі встановлення конкурентоспроможних тарифів і скасування позовів до "Газпрому".

Про це у відповідь на запит ЗМІ заявила директор Департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Російської Федерації Анастасія Федорова, повідомляє ONLINE.UA, з посиланням на прес-центр зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: У Європі відмовляються від проектів, пов'язаних з "Північним потоком-2"

Федорова назвала санкції, які були розроблені США проти Росії і які, зокрема, перешкоджають будівництву "Північного потоку-2", - "неекономічними методами боротьби за європейський газовий ринок".

Вона також пояснила, що після будівництва зазначеного газопроводу не планується припиняти транзит газу вже існуючими газопроводами.

"Збереження транзиту газу через Україну було б можливим тільки в разі надання Києвом конкурентоспроможних тарифів на транзит і нівелювання відомих транзитних ризиків, включаючи зняття всіх претензій і скасування абсурдних позовів щодо "Газпрому", - заявили в МЗС Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Нафтогаз" подав судовий позов проти збільшення "Газпромом" потужностей OPAL, а також нарощування обсягів прокачування газу по "Північному потоку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?