Путін оплатить повернення біженців на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін оплатить повернення біженців на Донбас

Путін оплатить повернення біженців на Донбас
Джерело:  Коммерсант

Російська організація "Центр розвитку регіону" виграла грант президента РФ Володимира Путіна на повернення українських біженців назад на Донбас.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".

Читайте також: Як Росія "рятує російськомовних" Донбасу: в соцмережах показали чітке відео

На фінансування програми "Репатріація біженців в Донбас" виділили 654 тисячі рублів (близько 280 тисяч гривень), при цьому в рамках гранту буде виділено близько 471 тис руб (200 тис грн). При цьому, за заявленими даними, в Росії знаходиться близько 660 тисяч українців.

Автори програми стверджують, що більшість переселенців готові повернутися в Україну в разі, якщо зможуть безпечно жити і працювати там, однак цієї можливості поки немає, і в місцях проживання біженців в Росії "виникає соціальна напруженість", в той час як Донбас "страждає від відтоку працездатного населення".

В рамках проекту передбачається проведення соціологічного дослідження серед переселенців, розробка рекомендацій до повернення, організація переїзду назад на окуповані бойовиками території.

Як повідомляв ONLINE.UA, з моменту початку конфлікту на Донбасі і станом на початок 2017 року 170 тисяч українців отримали громадянство Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?