Скільки жителів Донбасу вважають себе українцями: з'явилися результати соцопитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки жителів Донбасу вважають себе українцями: з'явилися результати соцопитування

Скільки жителів Донбасу вважають себе українцями: з'явилися результати соцопитування

Більше половини жителів Донбасу вважають себе насамперед українцями.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Читайте також: Українці тікають до Польщі: з'явилася статистика

Відзначається, що 51% опитаних заявили, що відчувають себе насамперед громадянинами України, в той час як 34% вважають, що перш за все є жителями певного населеного пункту, в якому живуть.

При цьому, дана статистика сильно відрізняється по регіонах: в Луганській області 62% опитаних вважають себе українцями, 22%, - носіями регіональної ідентичності; в Донецькій області це співвідношення майже однакове, - 40% і 47% відповідно.

Варто зауважити, що на Донбасі, більше ніж в інших регіонах, готові встановити мир в Україні за будь-яку ціну, - за цей варіант виступив 41% респондентів. При цьому 36% вибірково готові йти на компроміси, а частина тих, хто вважає силовий спосіб, - єдиним можливим для врегулювання конфлікту, - найменша серед регіонів України.

В опитуванні взяло участь по 500 повнолітніх осіб з підконтрольної владі території Луганської та Донецької області, при цьому похибка даних становить 4,6%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в 2017 році 58 тисяч українців звернулося із запитом про легалізацію в Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?