Путін зробив заяву про новий президентський термін
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив заяву про новий президентський термін

Путін зробив заяву про новий президентський термін

Російський лідер Володимир Путін "розмірковує" про висунення своєї кандидатури на черговий президентський термін.

Про це він висловився в п'ятницю, 4 серпня, під час публічних зборів у озера Байкал в Бурятії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свободу".

Читайте також: Вибори президента в Росії: стало відомо, яка небезпека чекає на Путіна

На публічних зборах президент РФ прийняв відеодзвінок від місцевого жителя, який представився як ветеран Другої світової війни і заявив, що люди нібито закликають Путіна переобратися на виборах у 2018 році.

У відповідь на це російський лідер сказав, що "подумає".

Варто зауважити, що 64-річний Путін керує Російською Федерацією вже протягом 18 років: відпрацювавши в якості глави уряду РФ з серпня 1999 року по травень 2000 року, він до травня 2008 перебував на президентській посаді, однак, оскільки законодавчо в Росії не можна займати його більше ніж два строки підряд, до травня 2012 року він "помінявся" постами з главою уряду Дмитром Медведєвим, і з тих пір в третій раз займає президентський пост.

Оскільки в 2012 році термін президентських повноважень був збільшений з чотирьох до шести років, чергові президентські вибори грядуть в РФ у 2018 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з даними соціологічного опитування "Левада-Центру", більше половини громадян Росії хочуть Володимира Путіна на черговий президентський термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?