ЄС офіційно відповів Росії на скандал з турбінами Siemens в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС офіційно відповів Росії на скандал з турбінами Siemens в Криму

ЄС офіційно відповів Росії на скандал з турбінами Siemens в Криму

Європейський Союз запровадив санкції проти Росії у зв'язку з незаконним перекиданням газових турбін Siemens на територію окупованого півострова Крим.

Про це йдеться в повідомленні, яке було опубліковано на сайті Ради Євросоюзу, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Названа сума збитків Siemens через скандал з турбінами в Криму

Нові обмежувальні заходи діють проти трьох громадян РФ і трьох російських компаній, причетних до постачання турбін до Криму: заступника глави Міністерства енергетики Росії Андрія Черезова, керівника одного з відділів відомства Євгена Грабчака, а також начальника компанії "Технопромекспорт" Сергія Сокира-гілка.

У той же час, потрапили під санкції компанії-партнери Siemens в Росії "Интеравтоматика" і "Технопромекспорт".

Як повідомляв ONLINE.UA, Siemens поставила Росії газові турбіни з забороною використання їх в окупованому Криму, проте незабаром стало відомо, що все обладнання таки було перекинуто на український півострів.

У зв'язку з цим компанія Siemens припинила співпрацю з російськими держпідприємствами, а також запропонувала викупити свої турбіни назад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?