Український піаніст-віртуоз увійшов до списку світових зірок, які записують музику для дисклавіра
Категорія
Культура
Дата публікації

Український піаніст-віртуоз увійшов до списку світових зірок, які записують музику для дисклавіра

Український піаніст-віртуоз увійшов до списку світових зірок, які записують музику для дисклавіра
Джерело:  online.ua

Популярний український композитор і піаніст-віртуоз Євген Хмара отримав від корпорації Yamaha запрошення взяти участь у формуванні музичного контенту для дисклавіра,про це пише ONLINE.UA.

Читайте також: Український піаніст Євген Хмара отримав міжнародний статус Yamaha Local Artist

Інструмент містить більше 500 попередньо записаних творів, виконаних кращими піаністами світу. Скоро власники дисклавіра Yamaha зможуть насолодитися і натхненною грою українського композитора.
Серед тих, хто записував музику для дисклавіра - багато світових зірок: Елтон Джон, Гаррі Куллюм, Сара Маклафлін і інші.

Нагадаємо, що дисклавір - це марка клавішних музичних інструментів, що належить компанії Yamaha. Перший дисклавір вийщов у світ у 1982 році. По суті дисклавір є сучасним фортепіано, який за допомогою електромеханічних соленоїдів і оптичних датчиків, підключених до світлодіодів, дозволяє приводити в рух механічні частини інструменту (клавіші, педалі) і відтворювати музичні композиції без участі людини у вигляді живого звуку. Більшість моделей створено на реальних акустичних фортепіано і вони спеціально були спроектовані так, щоб сенсори і електромеханічні елементи не заважали і ніяк не впливали на звук при звичайній грі на інструменті. Вони можуть зберігати в своїй пам'яті мелодії, в тому числі зберігати гру піаніста, що виступає. А потім за допомогою цих даних відтворювати музику.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Колесо життя" і народження сина: Євген Хмара дав перший концерт в рамках всеукраїнського туру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?