Між Україною та Польщею стався великий конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

Між Україною та Польщею стався великий конфлікт

Між Україною та Польщею стався великий конфлікт
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в зв'язку з наміром влади Польщі розмістити на сторінках нового польського паспорта зображення львівської каплиці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр українського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Знищення українських пам'яток у Польщі: Інститут нацпам'яті показав карту

Відзначається, що Адміністрація Польщі спільно з Міністерством внутрішніх справ прийняли рішення розмістити в новому паспорті зображення каплиці-ротонди, яка знаходиться на території Польських військових поховань на Личаківському цвинтарі у Львові.

У МЗС України подібного роду проекти прокоментували як "недружній крок", що погано впливає на стратегічне партнерство між країнами, і висловили свій протест проти політизації окремих історичних фактів.

"Оцінка історичних подій - справа істориків", - зазначили в МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Українському інституті нацпам'яті виступили проти актів вандалізму по відношенню до українських місць пам'яті в Польщі, і призупинили легалізацію польських меморіальних об'єктів в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?