У Фінляндії зникли 37 заробітчан з України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Фінляндії зникли 37 заробітчан з України

У Фінляндії зникли 37 заробітчан з України
Джерело:  Yle

У Фінляндії пропала група з 37 громадян України, які приїхали на сезонний збір ягід.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання YLE.

Читайте також: Протягом 3 років на Донбасі пропали безвісти понад 400 чоловік - Геращенко

Відзначається, що недобросовісний роботодавець обдурив групу з 40 сезонних робітників, з яких 37, - українці, а ще троє - громадяни Естонії. 30 липня робітники звернулися в Мисливську Асоціацію з проханням про надання житла, і їм виділили мисливський будиночок з матрацами і їжею.

4 серпня євангельський лютеранський прихід приносив для постраждалих їжу, а вже 7 серпня всіх 40 осіб не вдалося знайти, - вони просто зникли безслідно.

Варто зауважити, що сезонна робота в Фінляндії зі збору чорниці, полуниці, малини та овочів є популярною серед українців. На час роботи, як правило, надається житло, і фіксується оплата на рівні 500-700 євро за сезон 6-8-годинного робочого дня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українець ліг спати на надувному матраці на березі моря в Лазурному на Херсонщині, а вже через три дні у відкритому морі був в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?