В Україні хочуть ввести реєстрацію мобільних абонентів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть ввести реєстрацію мобільних абонентів

В Україні хочуть ввести реєстрацію мобільних абонентів

В Україні пропонують ввести обов'язкову реєстрацію обладнання та абонентів мобільного зв'язку за міжнародними ідентифікаторами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на текст законопроекту, опублікованого на сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Читайте також: Заборонену в Україні соцмережу спіймали на шпигунстві за користувачами

Автори документа вважають, що реєстрація абонентів зв'язку сприятиме підвищенню нацбезпеки у разі проведення кібератак, підвищить безпеку телекомунікаційних послуг та інформаційно-телекомунікаційних технологій. Відзначається, що провайдер, оператор і абонент можуть укласти договір в будь-якій формі, але провайдер послуг повинен буде збирати дані всіх користувачів без винятку.

У той же час підкреслюється, що реєстрація кінцевого обладнання за міжнародними стандартами допоможе зменшити обіг вкраденої техніки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про появу на лінії розмежування установок по комплексній протидії російській пропаганді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?