Розкрадання коштів на проекті "Стіна": суд Києва ухвалив рішення по фігурантам
Категорія
Україна
Дата публікації

Розкрадання коштів на проекті "Стіна": суд Києва ухвалив рішення по фігурантам

Розкрадання коштів на проекті "Стіна": суд Києва ухвалив рішення по фігурантам
Джерело:  online.ua

Солом'янський районний суд заарештував сімох фігурантів справи про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, у 2014 році було оголошено про початок проекту "Стіна", що передбачає облаштування державного кордону України в прилеглих до Криму і зони АТО на Донбасі територіях траншеями, парканами, ровами і спецоб'єктами. На це було виділено 4 млрд грн бюджетних коштів.

Читайте також: На кордоні з Росією буде не стіна, а інша система захисту - прес-секретар Держприкордонслужби України

З виділених коштів співробітниками Держприкордонслужби, підрядниками та посередником були викрадені десятки мільйонів. Почалося розслідування, яке попередньо кваліфікують за статтями про нецільове використання коштів, зловживання посадовим становищем, а також службове підроблення.

10-11 серпня суд Києва виніс рішення про арешт семи фігурантів справи на термін в 60 днів з можливістю внесення застави, загальна сума якої для всіх затриманих становить понад 25 мільйонів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія у відповідь на старт проекту "Стіна" почала також зводити додаткові системи безпеки на кордоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?