Майже чверть млрд грн сягнув кошторис капремонту Центрального мосту у Дніпрі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Майже чверть млрд грн сягнув кошторис капремонту Центрального мосту у Дніпрі

Майже чверть млрд грн сягнув кошторис капремонту Центрального мосту у Дніпрі

У Дніпрі триває капітальний ремонт Центрального мосту, тендер на додаткове фінансування капітального ремонту якого на суму 71 млн 584 тис 399 грн виграла компанія ТОВ «Завод Майстер - профі», яка належить підприємцю Дмитрові Мішалову, батькові секретаря Дніпровської міської ради. Тендер був проведений департаментом з благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради. Про це свідчать данні з електронної системи публічних закупівель  Prozorro, пишуть  «Українські новини», повідомляє ONLINE.UA.

Раніше, у листопаді 2016 року, компанія батька секретаря міськради Дніпра В’ячеслава Мішалова отримала 177,79 млн грн на ремонт цього ж Центрального мосту у Дніпрі. Серед усіх тендерних заявок пропозиція його фірми виявилася однією з найдорожчих. Таким чином, зазначає видання, загальна вартість капітального ремонту Центрального мосту у Дніпрі, що здійснюється компанією Мішалова за кошти міського бюджету, на цей момент складає вже 249 млн грн, що становить майже чверть млрд.

Згадана вище компанія ТОВ «Завод Майстер - профі» була єдиним учасником конкурсу щодо виділення додаткових близько 71 млн грн на продовження робіт з капітального ремонту мосту. Відповідні вимоги були вказані в умовах тендеру, а кінцевим терміном виконання робіт зазначено 31 грудня 2017 року. В обґрунтуванні щодо необхідності проведення додаткових робіт зазначається, що необхідність додаткового фінансування виникла у результаті «непередбачуваних обставин».

Раніше заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, відповідальний за капітальний ремонт об’єкту, заперечував необхідність додаткового фінансування робіт на Центральному мосту. У той час міський голова Дніпра Борис Філатов стверджував, що фірма «Майстер-Профі», яка є підрядником капітального ремонту головного мосту Дніпра, просить додаткові 67 млн грн для завершення робіт.

Нагадаємо, що тендер на роботи з капітального ремонту Центрального мосту в Дніпрі спричинив один із найгучніших корупційних скандалів останніх років у місті. Через те, що багатомільйонний тендер виграла компанія батька секретаря Дніпровської міської ради, в Дніпрі було створено ініціативну антикорупційну групу з числа громадських активістів, депутатів Дніпровської міської ради та журналістів, які закликали секретаря міськради В'ячеслава Мішалова та голову бюджетної комісії міськради Дніпра Артема Хмельнікова залишити свої посади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?