Іран в обхід санкцій ООН поставляє компоненти важкого озброєння Росії - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран в обхід санкцій ООН поставляє компоненти важкого озброєння Росії - ЗМІ

Іран в обхід санкцій ООН поставляє компоненти важкого озброєння Росії - ЗМІ
Джерело:  Welt

Іран, незважаючи на санкції ООН, поставляє компоненти важкого озброєння до Сирії, звідки вантаж транспортується в Росію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Welt am Sonntag.

Видання, посилаючись на джерела в західних спецслужбах, пише, що іранські літаки в червні двічі приземлялися на авіабазі Хмеймім у Сирії, де дислокується авіація РФ. Літаки доставили військовий вантаж, який пізніше перевезли на вантажівках в порт Тартус.

Як відомо, у Тартусі знаходиться пункт матеріально-технічного забезпечення флоту РФ. Звідти компоненти озброєння завантажили на російський корабель "Спарта III" й доставили морем до Новоросійська.

Читайте також: Тривожний дзвіночок: Туреччина несподівано висловилася про санкції проти Росії

Видання в якості доказу публікує супутниковий знімок іранського Боїнга на сирійському аеродромі. Проте що саме міг поставити Іран РФ видання не повідомляє, однак називає поставки озброєння через Сирію "новим контрабандним шляхом", який може зблизити дві країни.

Як відомо, у липні 2015 року Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію 2231, що зобов'язує всі країни-члени ООН до 2023 року представляти на схвалення Радбезу поставки озброєння з Ірану та в Іран. Резолюція була ухвалена після укладення угоди про іранську ядерну програму.

Резолюція забороняє без дозволу Радбезу поставку, продаж або передачу всіх видів важкого озброєння, а також їх ремонт.

Як повідомляв ONLINE.UA, після введення Євросоюзом санкцій проти трьох фізичних і трьох юридичних осіб РФ, влада Росії заявила про можливість введення власних обмежувальних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?