Стало відомо, що буде з кіностудією Довженка
Категорія
Культура
Дата публікації

Стало відомо, що буде з кіностудією Довженка

Стало відомо, що буде з кіностудією Довженка

У міністерстві економічного розвитку і торгівлі повідомили, що наміри держави щодо продажу кіностудії імені О. Довженка мають довгострокову перспективу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

За словами першого заступника міністра Максима Нефьодова, держава має довгостроково позбавитись всього нестратегічного майна. Він додав, що для приватизації кіностудії Довженка потрібно змінити законодавство, адже студія має статус національної.

"Так, для цього треба багато змін до різного законодавства", – сказав Нефьодов.

Як пояснили в прес-службі МЕРТу, кіностудію Довженка включено до стратегічного документу, так званого "тріажу" (тобто сортування держпідприємств – ред).

"Це свого роду бачення, як ми будемо у довгостроковій перспективі поводитися із державними підприємствами", – зазначили в прес-службі.

Читайте також: Держпідприємства продаватимуть через систему ProZorro - Гройсман

У МЕРТ також наголосили, що оскільки кіностудія Довженка має статус національної, то для її приватизації потрібно пройти зміну законодавства, а це значить, що в найближчому майбутньому її не можна виставити на приватизацію. Проте, це не означає що держава відмовиться від приватизації кіностудії.

"В основу "тріажу" було покладено ідею, що є функції, які повинна виконувати держава, а є функції, які не є для неї властивими, зокрема утримання та управління цирками чи іншими закладами культури, за винятком окремих знакових об’єктів", - зазначили у прес-службі МЕРТу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?