Україна направила до Гааги дані про вбивства українських військових під Іловайськом
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна направила до Гааги дані про вбивства українських військових під Іловайськом

Україна направила до Гааги дані про вбивства українських військових під Іловайськом
Джерело:  ГПУ

Головна військова прокуратура України направила матеріали справи про масове вбивство українських військових під Іловайськом у серпні 2014 році до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

"До Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду для вирішення питання про відкриття кримінального провадження Головною військовою прокуратурою передано інформацію про зібрані докази вчинення воєнних злочинів (у тому числі віроломного вбивства українських військових у районі м. Іловайськ)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Під Іловайськом росіяни добивали поранених бійців АТО, - полковник Стеблюк

Також зазначається, що для використання в Міжнародному суді ООН та в Європейському суді з прав людини під час підтримання позовів проти Росії до Міністерства закордонних справ та Міністерства юстиції України Головною військовою прокуратурою надано докази ведення РФ агресивної війни проти України й фінансування тероризму.

Як повідомляв ONLINE.UA, Головна військова прокуратура завершила розслідування обставин загибелі бійців АТО в ході бойових дій поблизу Іловайська в Донецькій області в серпні 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?