Конфлікт США і КНДР: Пентагон назвав умову початку війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт США і КНДР: Пентагон назвав умову початку війни

Конфлікт США і КНДР: Пентагон назвав умову початку війни
Джерело:  Associated Press

США зіб'ють будь-яку ракету КНДР, яка буде запущена в бік американської землі, проте це призведе до початку повномасштабної війни.

Заяву про це зробив глава Пентагону Джеймс Маттіс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Associated Press.

Читайте також: Ракетний удар і знищення народу: США і КНДР знову обмінялися погрозами

Керівник американського оборонного відомства зазначив, що їх системи спостереження швидко виявлять будь-яку ракету, запущену Північною Кореєю в сторону США, проте такі дії можуть швидко перерости у війну.

"Так, це називають війною, якщо вони стріляють в нас", - підкреслив Маттіс.

Зауважимо, що раніше в КНДР заявляли, що розглядають питання про запуск ракет по базі ВПС США на острові Гуам, і, більш того, північнокорейський лідер Кім Чен Ин вже має план удару по військовій базі, проте вирішив "ще поспостерігати за діями США".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп заявляв, що погрози КНДР про ракетний удар по американській території в майбутньому будуть сприйматися з "вогнем і гнівом, яких ще не бачив світ".

У той же час, Джеймс Маттіс раніше розповідав, що в разі початку бойових дій між США і Північною Кореєю, війна буде "катастрофічною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?