Доба пожеж і вибухів: обстріл бойовиками ДНР селища призвів до тяжких наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Доба пожеж і вибухів: обстріл бойовиками ДНР селища призвів до тяжких наслідків

Доба пожеж і вибухів: обстріл бойовиками ДНР селища призвів до тяжких наслідків
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР обстріляли селище Опитне, через що сталося загоряння трави, що призвело до знищення вже десяти будинків.

Про це на своїй сторінці в соцмережі розповів український волонтер, керівник гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Бойовики ДНР влаштували смертельну сутичку з мирними жителями через кавуни

Волонтер підкреслив, що Опитне, - одне з найближчих в Донецькому аеропорту селищ, в якому залишилося всього 43 людини, більшість з яких - пенсіонери, яким нікуди виїхати.

Внаслідок обстрілу бойовиків 13 серпня сталося загоряння трави, яке до ночі перекинулося на будинки. Оскільки на території населеного пункту за роки війни скупчилися боєприпаси, що не розірвалися, вони почали вибухати в вогні.

Через велику небезпеку потрапляння під вогонь пожежники не їхали в селище, і вогонь гасили місцеві жителі за допомогою військовослужбовців Збройних сил, однак через відсутність у місцевих спецтехніки до моменту, поки ДСНС все ж прибули на місце, повністю згоріло сім будинків. Так 14 серпня 2017 року пожежні вперше за три роки приїхали в Опитне.

Однак, незважаючи на це, через кілька годин в селищі знову почала горіти трава і прибудинкові прибудови, через що на місце подій довелося виїхати ще одній пожежній машині.

Разом, станом на ранок 15 серпня, в селищі згоріло десять будинків, і трава продовжує тліти, незважаючи на ліквідацію пожежі рятувальниками.

Як повідомляв ONLINE.UA, за минулу добу 14 серпня в бойових діях на Донбасі постраждало вісім українських військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?