ФСБ РФ заявила про затримання в окупованому Криму “агента СБУ”
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ РФ заявила про затримання в окупованому Криму “агента СБУ”

ФСБ РФ заявила про затримання в окупованому Криму “агента СБУ”

У вівторок, 15 серпня, Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання в окупованому Криму "агента Служби безпеки України", який нібито намагався пошкодити лінію електропередачі та “планував інші диверсії".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський Інтерфакс.

"Управлінням ФСБ Росії по республіці Крим і Севастополю в ході оперативно-розшукових заходів затримано агента Служби безпеки України в Херсонській області, спрямований до Криму для здійснення диверсійних актів", – заявили в ЦГЗ ФСБ РФ.

Читайте також: Стало відомо про нову проблему Росії через анексований Крим

У ФСБ РФ назвали прізвище затриманого. Зазначається, що Геннадій Лемешко 12 серпня був затриманий співробітниками органів ФСБ “при спробі пошкодити лінію електропередачі в районі траси Судак-Новий Свєт”.

Затриманий є уродженцем Харківської області, ”раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ".

У ФСБ РФ заявляють, що у затриманого виявлено та вилучено: дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5 з вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами СБУ".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що Росія активно мілітарізує анексований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?