На півдні Сирії повстанці збили військовий літак режиму Асада
Категорія
Світ
Дата публікації

На півдні Сирії повстанці збили військовий літак режиму Асада

На півдні Сирії повстанці збили військовий літак режиму Асада
Джерело:  Reuters

Підтримувані Заходом сирійські повстанці заявляють, що збили на півдні Сирії урядовий військовий літак і захопили у полон його пілота, який встиг катапультуватися.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Як повідомив сирійський державний телеканал "Іхбарія", військовий літак зазнав катастрофи й на даний момент ведеться розслідування інциденту, проте про долю пілота не згадувалося.

Повстанці в свою чергу опублікували фотографії пілота, якого вони називають майором Алі аль Хілва, із синцями на обличчі, а також уламки літака. Вони стверджують, що це був побудований у Росії МіГ, а винищувач був збитий зенітними гарматами.

Читайте також: Скільки військових Росії загинуло в Сирії у 2017 році: з'явилася інфографіка

Літак зазнав катастрофи у сільській місцевості провінції Швейда на півдні Сирії біля кордону з Йорданією.

 "Пілот лікується від ран, і ми його допитуємо", - повідомив представник однієї з двох основних груп повстанців, що діють у цьому районі - "Осуда аль Шаркія", Юніс аль-Саламех.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про роботу російських спецслужб по залученню населення окупованих районів Донбасу до участі в бойових діях в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?