Держдеп США прокоментував зв'язок України з ракетами КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США прокоментував зв'язок України з ракетами КНДР

Держдеп США прокоментував зв'язок України з ракетами КНДР
Джерело:  online.ua

Державний департамент США ознайомлений з даними про можливу причетність України до постачань Північній Кореї двигунів до ракет, і серйозно поставиться до цього питання.

Про це в рамках брифінгу заявила речник зовнішньополітичного відомства Хізер Нойерт, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Поставки двигунів для ракет КНДР: у США назвали нового винного

Нойерт підкреслила, що Радбез ООН прийняв безліч резолюцій, які зобов'язують всі країни перешкоджати отриманню КНДР стратегічно важливих технологій, а також нагадала, що Україна в минулому вже запобігала поставкам заборонених матеріалів у неблагонадійні країни.

Спікер Держдепу назвала американо-українські відносини "цільними, хорошими", і озвучила офіційну відмову відомства від коментування подібної інформації.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в The New York Times з'явилася доповідь американського експерта, в якому стверджується, що двигуни ракет КНДР схожі з тими, що виробляються на заводах пострадянського простору, одним з яких є завод "Південмаш" у Дніпрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?