Шабуніну оголосили підозру: антикорупціонеру загрожує до 3 років ув‘язнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Шабуніну оголосили підозру: антикорупціонеру загрожує до 3 років ув‘язнення

Шабуніну оголосили підозру: антикорупціонеру загрожує до 3 років ув‘язнення

У середу, 16 травня, керівнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості блогеру з Луганщини Всеволоду Філімоненку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook ЦПК.

Підозру Шабуніни вручили у Києві в Дніпровському відділенні поліції. В документі наголошується, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю блогеру, що "спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя".

Наразі Шабуніну інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження", санкція якої передбачає покарання у вигляді виправних робіт терміном до двох років або до трьох років позбавлення волі.

У Центрі протидії корупції справу проти Шабуніна називають політичним замовленням, метою якого є знешкодження громадського діяча та антикорупційного активіста.

Нагадаємо, раніше Шабуніну вручили повістку троє військових у супроводі молодиків з камерою. Водночас керівник ЦПК заявив, що є непридатним до служби за станом здоров'я, а виклик до військкомату організував один із чиновників.

Після цього антикорупціонер прийшов до Дніпровського військкомату в Києві, щоб з'ясувати, чому він отримав повістку. Біля будівлі в нього виникла словесна перепалка з Філімоненком, який згодом пирснув Шабуніну в обличчя з газового балончика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?