Київ визнано одним з найменш комфортних для життя міст - The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ визнано одним з найменш комфортних для життя міст - The Economist

Київ визнано одним з найменш комфортних для життя міст - The Economist
Джерело:  eiu.com

Київ увійшов до топ-10 міст, які є найменш комфортними для життя в них, за версією журналу The Economist. Українська столиця посіла 131 місце зі 140 в загальному списку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на щорічне дослідження журналу The Economist.

Зазначається, що за останні п'ять років українська столиця продемонструвала найстрімкіше зниження позицій. Показники Києва в рейтингу знизилися на 21,4%.

За словами експертів, показники України в цілому демонструють певне відродження, яке, однак, знаходиться під загрозою через заворушення, економічну нестабільність та війну на Донбасі.

Найбільш непридатним для життя містом визнано сирійську столицю Дамаск, яка посіла останнє, 140-е місце рейтингу. До десятки найгірших міст також увійшли Лагос (Нігерія) та Тріполі (Лівія).

Читайте також: Україна покращила свої показники у світовому рейтингу відкритості даних 

Вже сьомий рік поспіль лідером рейтингу став Мельбурн (Австралія), отримавши оцінку 97,5 зі 100 балів у рейтингу. Друге місце за Віднем (Австрія), на третій сходинці - Ванкувер (Канада). При цьому Ванкувер відстає від Мельбурна всього на 0,1 процентного пункту, і лише 0,2 і 0,3 процентного пункту відокремлюють канадські Ванкувер і Торонто.

До топ-10 увійшли також Калгарі (Канада), Аделаїда (Австралія), Перт (Австралія), Окленд (Нова Зеландія), Гельсінкі (Фінляндія) та Гамбург (Німеччина).

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна, згідно з результатами дослідження "Індексу нерівності", очолила рейтинг країн, де розрив між багатими та бідними найменший.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?