"Український слід" у балістичній історії КНДР: Порошенко вжив заходів
Категорія
Політика
Дата публікації

"Український слід" у балістичній історії КНДР: Порошенко вжив заходів

"Український слід" у балістичній історії КНДР: Порошенко вжив заходів
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко доручив протягом трьох днів перевірити можливість поставки з України даних про будівництво ракетних двигунів в КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку українського гаранта в соцмережі.

Читайте також: Ракетні двигуни в КНДР: в Україні висунули версію

Президент нагадав, що Україна добровільно позбулася третього за величиною ядерного арсеналу в світі, чим зробила "унікальний внесок в міжнародну безпеку". Однак, за його словами, необхідно перевіряти навіть самі абсурдні звинувачення в поширенні ракетних технологій.

Так, було доручено протягом трьох днів провести "всебічне і ретельне" розслідування із залученням держпідприємства "Південмаш" і конструкторського бюро "Південне". На чолі розслідування поставили секретаря РНБО України Олександра Турчинова.

"Це дозволить точно підтвердити надуманість припущень про "український слід" в північнокорейській балістичній історії", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США заявили, що двигуни ракет КНДР схожі з тими, що виготовлялися за часів Радянського Союзу в Росії і на заводі "Південмаш" у Дніпрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?