Україна відкрила дані про власників компаній - Гройсман
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відкрила дані про власників компаній - Гройсман

Україна відкрила дані про власників компаній - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що інформація про бенефіціарів всіх компаній України тепер відкрита.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови уряду.

З ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції Україна приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарів власників.

Читайте також: Екс-прем'єр Яценюк та дружина Авакова стали співвласниками "Еспресо TV"

"Відкриті дані – це основа побудови прозорої та ефективної держави, а також – потужне джерело розвитку комерційних і громадських проектів. Відтак ЗМІ та громадськість може вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані для публічного контролю, а IT-бізнес – для створення нових інтернет-сервісів і проектів, які збагачуватимуть економіку і стануть у нагоді своїм користувачам", – написав прем'єр у своєму мікроблозі.

Таким чином, інформацію про кінцевих власників українських компаній відкрита для всіх користувачів Мережі. Її можна подивитися на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Гройсман зазначав, що усі міністри повинні виконувати завдання, пов’язані з Угодою про асоціацію України з Євросоюзом, інакше прем’єр-міністр доводитиме їх до проблем із серцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?