Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильському найманцеві ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильському найманцеві ДНР

Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильському найманцеві ДНР
Джерело:  Народна правда

Апеляційний суд міста Києва скасував рішення суду першої інстанції про засудження бойовика так званих ДНР та ЛНР, бразильця Рафаеля Лусваргі, на 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Народную Правду.

Задовольнивши вимоги громадянина Бразилії, апеляційний суд повернув справу на судове розслідування.
Слухання справи Лусваргі в апеляційному суді почалося в четвер, 17 серпня. Бразильцю надали перекладача. Охороняти засудженного викликали бійців Нацгвардії.

Під час слухання бразилець зробив заяву, мовляв українські правоохоронці порушили його права в ході затримання, вибивши йому зуба.

Незважаючи на те, що прокурор заперечував усі аргументи Лусваргі та його адвокатів, суд постановив повернути справу бразильця на досудове розслідування.

Читайте також: Державний адвокат відмовився захищати Януковича в суді

Нагадаємо, в січні 2017 року Печерський райсуд Києва виніс рішення позбавити Рафаеля Лусваргі волі строком на 13 років. Бразильця визнали винним за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної організації) і ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань). Тоді підсудний повністю визнав свою вину і сказав, що щиро кається.

Лусваргі провів на Донбасі рік: деякий час бразилець перебував з бойовиками угруповання ДНР під Дебальцевим, командував взводом мінометників батальйону "Вікінг", а також приймав участь у боях за Донецький аеропорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?