Захоплені окупантами Криму картини з'явилися в розшуку Інтерполу
Категорія
Культура
Дата публікації

Захоплені окупантами Криму картини з'явилися в розшуку Інтерполу

Захоплені окупантами Криму картини з'явилися в розшуку Інтерполу
Джерело:  ГПУ

У міжнародний розшук Інтерполу оголосили 52 картини Музейного фонду України, які були незаконно викрадені окупантами українського півострова Крим.

Про це заявили в прес-центрі Генпрокуратури України, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Як Росія захоплювала українські музеї: спливли гучні деталі

Відзначається, що зазначені картини були намальовані в XVIII-XIX столітті, і за станом на березень 2014 року їхня вартість становила близько $1,3 мільйона. Серед них такі відомі твори як "Місячна ніч" Айвазовського, "Болото" Левітана, "Дорога в лісі" Шишкіна.

Прокурори і поліцейські Криму на даний момент встановили фотознімки музейних експонатів. Розслідування триває.

Примітно, що окупаційна "влада" Криму заявила, що картини належать Сімферопольському музею, куди повернулися в березні 2014 року відразу ж після виставки в музеї імені Куїнджі в Маріуполі.

Як повідомляв ONLINE.UA, суд Амстердама ухвалив Росії повернути Україні скіфське золото, яке вивезли до анексії півострова Крим на виставку, і не встигли повернути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?