Картини з кримського музею поки не оголошували в міжнародний розшук - Інтерпол
Категорія
Культура
Дата публікації

Картини з кримського музею поки не оголошували в міжнародний розшук - Інтерпол

Картини з кримського музею поки не оголошували в міжнародний розшук - Інтерпол
Джерело:  Крим.Реалії

Інтерпол спростував інформацію про міжнародний розшук картин з Музейного фонду України митців XVIII-XIX століть.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії"

Начальник департаменту Інтерполу і Європолу Нацполіції Василь Неволя заявив, що 52 картини українських митців, які були незаконно передані у березні 2014 року у власність Сімферопольского художнього музею, поки не оголосили в міжнародний розшук.

Станом на 2014 рік картини оцінювалися у $1,3 млн.

Читайте також: Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова - адвокати

"ГПУ тільки надіслало нам через відповідний підрозділ Національної поліції запит про оголошення в розшук. питання про його оголошення зараз вирішується на рівні Києва. Ми не вирішуємо, що робити. Ми дивимося, наскільки це звернення до нас відповідає стандартам і умовам для того, щоб який-небудь об'єкт мистецтва оголошувався в розшук", - поділився Неволя.

Як повідомляв ONLINE.UA, у міжнародний розшук Інтерполу оголосили 52 картини Музейного фонду України, які були незаконно викрадені окупантами українського півострова Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?