До Землі наближається величезний астероїд: в NASA показали відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

До Землі наближається величезний астероїд: в NASA показали відео

NASA
До Землі наближається величезний астероїд: в NASA показали відео

Космічне агентство NASA повідомило, що 1 вересня 2017 року астероїд Флоренс, який входить до числа найбільших навколоземних астероїдів, наблизиться до Землі на відстань близько 7 млн кілометрів, що дорівнює 18-ти відстаням між Землею та Місяцем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

Астероїд Флоренс є найбільшим з тих, що наблизяться до Землі, з тих пір, як в NASA почала діяти програма з виявлення й відстеження навколоземних астероїдів.

Як показують вимірювання з космічного телескопа Спітцер NASA і місії NEOWISE, в діаметрі Флоренс сягає майже п'яти кілометрів.

Читайте також: Дві українські команди ввійшли в топ-25 проектів щорічного хакатону NASA

Загрози для нашої планети немає, так як небесне тіло пролетить на відстані семи мільйонів кілометрів. Наступного разу астероїд Флоренс наблизиться до Землі не раніше ніж через 500 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, далека зірка N6946-BH1, за якою астрономи спостерігали протягом декількох років, раптово зникла з Всесвіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?