Міністр оборони США розповів про мету свого візиту в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр оборони США розповів про мету свого візиту в Україну

Міноборони США
Міністр оборони США розповів про мету свого візиту в Україну

24 серпня до Києва завітає Джеймс Меттіс, міністр оборони США, щоб відзначити День Незалежності та підкреслити прихильність CША до стратегічного партнерства з Україною.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Пентагону.

Під час брифінгу Меттіс розповів про плани на День Незалежності.

"Нелегко створити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад в День Незалежності, я планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, підкреслити нашу прихильність стратегічному партнерству і нашу підтримку суверенітету", - повідомив міністр оборони США.

Читайте також: У Мінську пройде зустріч посла США по Донбасу і "сірого кардинала" Путіна: з'явилися деталі

Меттіс також наголосив на тому, що Пентагон підтримує дипломатичне керівництво та зусилля держсекретаря Рекса Тіллерсона. Він підкреслив, що Росія повинна виконувати мінські угоди. Це передусім включає виведення важкого озброєння, негайне припинення вогню і безперешкодний доступ до моніторингу для спостерігачів ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр оборони США емоційно висловився про війну з КНДР. Голова американського оборонного відомства зауважив, що КНДР є загрозою для оточуючих країн, а насамперед для Японії, Китаю та Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?