У Путіна прокоментували гучне рішення США щодо віз для росіян
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прокоментували гучне рішення США щодо віз для росіян

У Путіна прокоментували гучне рішення США щодо віз для росіян
Джерело:  Дощ

Голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров пов'язав рішення США про призупинення видачі неіміграційних віз росіянам з діяльністю адміністрації Обами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Дождь".

Лавров наголосив, що російська сторона поки що не даватиме дзеркальну відповідь. Урядовець назвав рішення Сполучених Штатів щодо видачі неімміграційних віз росіянам "інерцією" діяльності адміністрації екс-президента США Барака Обами. Такий крок США, на думку очільника МЗС РФ, "лежить в руслі логіки організації кольорових революцій".
Крім того, міністр заявив, що у відповідь на нові санкції США Росія скоротить використання долара.

"Що стосується наших дій у відповідь, як я вже сказав, треба вивчити детально ті рішення, які сьогодні американцями були оголошені. Подивимося. Можу сказати тільки одне - ми не будемо зривати зло на американських громадянах", - сказав Лавров.

Читайте також: Підсумки зустрічі Тіллерсона і Лаврова: альтернативи у цьому питанні немає

Нагадаємо, 27 липня Сенат США проголосував майже одноголосно за нові санкції проти Росії. До підписання закону призидентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом Росія ухвалила рішення про скорочення кількості співробітників американських дипломатичних відомств на території РФ до 455.

У відповідь на це з середи, 23 серпня, США припиняють видачу неімміграційних віз для громадян Росії. Для російської столиці рішення ухвалено тимчасово - до 1 серпня, а в інших регіонах консульства обслуговуватимуть тільки громадян США.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров неоднозначно висловився про способи вирішення військового конфлікту на українському Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?