В США заморожують активи найбільших китайських фірм через зв'язки з КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

В США заморожують активи найбільших китайських фірм через зв'язки з КНДР

В США заморожують активи найбільших китайських фірм через зв'язки з КНДР
Джерело:  Reuters

У зв'язку з закупівлею китайськими компаніями вугілля у КНДР, американська влада заморожує їхні активи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Генпрокуратура Сполучених Штатів підготувала ряд санкцій проти китайських компаній. Видання, посилаючись на свої джерела, повідомляє, що ряд заходів американської влади стосується п'яти фірм, включно з Dandong Zhicheng, які звинувачуються у закупівлі вугілля у Північній Кореї за американські долари.
Генеральна прокуратура США отримала ордер на накладення тимчасового арешту на активи даних компаній ще у травні.

Читайте також: Конфлікт США і КНДР: Пентагон назвав умову початку війни

Окрім того, газета повідомляє, що ряд банків США, через які проводилися транзакції цих фірм, вже надали інформацію по фінансовим операціям прокуратурі. Звіти про проведені транзакції дозволяє владі Сполучених Штатів на постійній основі заморозити активи китайських компаній. Ці дії, за думкою WSJ, посилять тиск на Китай.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Північна Корея заявила про вивчення можливості нанесення ядерного удару по США, у відповідь на що американський лідер Дональд Трамп жорстко закликав утримуватися від подібних загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?