Турчинов допустив можливість вторгнення Росії в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Турчинов допустив можливість вторгнення Росії в Україну

Турчинов допустив можливість вторгнення Росії в Україну
Джерело:  РНБО

В рамках військових російсько-білоруських навчань "Захід-2017" не виключається можливість військового вторгнення в Україну.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Що приховує Путін під військовими навчаннями в Білорусі?

Офіційно, в навчаннях протягом двох місяців будуть брати участь близько 13 тис військових (з них три тисячі, - російських), 280 од. військової техніки та 25 од. авіаційної техніки. Однак реальна чисельність оцінюється РНБО як 230-240 тисяч військових, 10 тисяч одиниць техніки, а також десятки одиниць повітряних і водних суден.

При цьому навчання проходитимуть майже по всій європейській території Росії, на території окупованого Донбасу і Криму, в Білорусі, уздовж українського кордону, в Сирії і Середземному морі.

В РНБО вважають, що в рамках навчань Росія хоче:

  • провести перевірку застосування ЗС РФ на західному напрямку, готовністі військ до перекидання на великі відстані, можливісті застосування "армії" бойовиків ДНР-ЛНР спільно з російськими військами;

  • оцінити готовність країни до існування в військових умовах;

  • опрацювати варіанти протидії в разі проведення спроб деокупації території Криму і Донбасу за допомогою західних союзників, запобігання спробам зміни політрежиму в союзних РФ країнах, відпрацювати збройну відповідь на спроби США захопити Калінінградську область.

"Не виключається можливість створення ударних угруповань військ ЗС РФ для переходу державного кордону та військового вторгнення на територію України", - підкреслив Турчинов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Росії Володимир Путін заявив про намір розмістити в Білорусі на кордоні з Україною системи протиповітряної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?