Патріотами себе вважають 83% українців - опитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Патріотами себе вважають 83% українців - опитування

Патріотами себе вважають 83% українців - опитування
Джерело:  ratinggroup.ua

Згідно з результатами соцопитування, 83% громадян України вважають себе патріотами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Результати показали, що 83% опитаних назвали себе патріотами.

Дослідження проводилось майже у всіх регіонах країни у серпні. В західних регіонах дослідники нарахували 88% патріотично налаштованих українців, у східних - 83%, в центральній Україні патріотами себе вважають 84% громадян, а на Півдні - 77%.

Крім того, у південних областях держави 18% респондентів сказали, що не можуть назвати себе патріотами, на Сході - 11%, у Центрі - 8%, а на Заході - лише 5%.

Аналітика показує, що учасники опитування старші за віком частіше називали себе патріотами, ніж молоді люди.

Дані соціологів показали, що 76% громадян підтримали б незалежність своєї держави, якщо б зараз за неї необхідно було б голосувати.

Читайте також: Київ визнано одним з найменш комфортних для життя міст - The Economist

Соціологи запевняють, що за останні три роки кількість тих, хто підтримує незалежність України не зменшилась, а от в порівнянні з 2013 роком - збільшилась на 15%.

Найбільша кількість опитаних, що підтримали незалежність України була на Заході - 93%, у Центрі - 76%, на Півдні – 66%, на Сході – 64%.

В соцопитуванні взяли участь дві тисячі респондентів віком від 18 років. Похибка становить 2,2%.

Як повідомляв ONLINE.UA, більше половини жителів Донбасу вважають себе насамперед українцями за результатами опитування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?