Скандал з ракетами КНДР: Порошенко прийняв гучне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з ракетами КНДР: Порошенко прийняв гучне рішення

Скандал з ракетами КНДР: Порошенко прийняв гучне рішення
Джерело:  president.gov.ua

Україна ініціює розгляд питання про можливість поставки українських ракетних двигунів в КНДР на закритому засіданні Ради безпеки ООН.

Про це український президент Петро Порошенко розповів на засіданні робочої групи з питань перевірки інформації щодо "українського сліду" в балістичній історії Північної Кореї, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Справа про постачання ракетних технологій в КНДР: в США дали пораду Україні

Секретар РНБО Олександр Турчинов під час засідання відзвітував про результати перевірки, згідно з якими, передача українських товарів військового призначення жорстко контролюється, і неможлива в країни, проти яких введені санкції Радбезу ООН.

Він також зауважив, що проведення інформаційних провокацій, - одна з форм прояву російської агресії проти України, і публікація статті про можливість передачі Україною ракетних технологій КНДР, - "відволікання уваги від ймовірної участі Російської Федерації в реалізації північнокорейських ракетних програм".

Так, за підсумками засідання, президент України підкреслив, що доручає зовнішньополітичному відомству підготовку експертів і ініціювання закритого засідання Радбезу ООН для розгляду питання про передачу ракет до Північної Кореї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в The New York Times з'явилася стаття, в якій говорилося, що двигуни КНДР схожі з тими, що виготовляються на пострадянському просторі. Зокрема, - на заводі "Південмаш" в Дніпрі і на російських підприємствах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?