Українців попередили про нову хвилю кібератак
Категорія
Технології
Дата публікації

Українців попередили про нову хвилю кібератак

Українців попередили про нову хвилю кібератак
Джерело:  online.ua

За повідомленням фахівців з кібербезпеки, в Україні знову відбудуться масові фішинг-розсилки, що можуть стати початком ще однієї хвилі інтернет-вірусу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Голови наглядової ради Octava Capital Олександра Кардакова.

"Останні дві години до нас надходять повідомлення про масові поштові розсилки, що містять шкідливий код, як правило в одному з архівних форматів: ARJ, ZIP, 7-ZIP та ін. Вранці наша система захисту електронної пошти перехопила подібні повідомлення з вкладенням 7-ZIP, що маскується під вкладені рахунки. Вміст зараз аналізується, але вже ясно, що вони містять активну частину, яка намагається встановити інтернет-з'єднання", - пише в своєму аккаунті Кардаков.

Фахівець рекомендує користувачам видаляти всі листи з архівними вкладеннями від незнайомих осіб і з неперевірених адрес, навіть не відкриваючи їх.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про небезпеку використання програми M.E.Doc

Користувачам MS Outlook і MS Exchange Кардаков радить не відкривати файли безпосередньо в програмах MS Office і обов'язково використовувати сервіс попереднього перегляду вмісту файлу.

Як повідомляв ONLINE.UA, з огляду на можливість нової атаки, в силовому відомстві закликали відповідальних за інформаційну безпеку скомпрометованих систем виконати ряд дій, детально викладених на сайті СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?