З Україною в серці: жителі окупованого Криму влаштували патріотичний флешмоб
Категорія
Україна
Дата публікації

З Україною в серці: жителі окупованого Криму влаштували патріотичний флешмоб

З Україною в серці: жителі окупованого Криму влаштували патріотичний флешмоб
Джерело:  online.ua

Жителі окупованого Севастополя привітали Україну з Днем Національного Прапору та Днем Незалежності патріотичним флешмобом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook користувачки Тетяни Москаленко, що виклала фото з флешмобу.

27 людей прийшли на набережну Чорного моря в одязі синього та жовтого кольорів, як кольори державного прапору України.

Одна з учасників флешмобу Тетяна Москаленко поділилася фото події, яке вона підписала так: "Вітаємо нашу Україну з Днем Прапора і Днем Незалежності!!! З тобою в серці".

Інша користувачка Facebook Lara Mos написала у своєму акаунті: "Україно! Найщиріші патріоти з Севастополя вітають тебе з Днем Державного Прапора і Днем Незалежності! Між собою ми називали це флешмобом, ну, а просто зателефонували друзям, друзям друзів і їхнім знайомим і запропонували сфотографуватися в центрі Севастополя, щоб показати, що в Криму є справжні патріоти України і що не можна материковим українцям відмовлятися від Криму. Багато познайомилися просто на місці, багато хто хотів, але не змогли прийти через життєві обставини, були і такі, хто відверто побоявся, хоч і уболіває, були і такі, хто пізніше журився, що не знав про флешмоб. Ми обговорили між собою, що якщо хтось побоюється переслідування з боку влади, то можна заретушувати, проте ніхто не висловив такого бажання".

Більшість учасників патріотичного флешмобу з'явилися на набережній в синьо-жовтому одязі, інші, побоюючись осуду, перевдягалися на місці.

Читайте также: Прокуратура назвала вражаючу суму збитків від окупації Росією Криму

"Подібне скупчення синьо-жовтих кольорів викликало в оточення неоднозначну реакцію в діапазоні від схвальних усмішок до ненависті та панічного страху, коли в очах читалося неозвучене запитання: "Чи не час пакувати валізи?". Один роззява не втримався і запитав: "Це у вас тут мітинг?", на що ми добродушно розсміялися і відповіли, що просто спілкуємося. І так, ми просто спілкувалися, але енергетика позитиву від єднання просто зашкалювала. На очі наверталися сльози, коли виявлялося, що люди, які майже чотири роки не бачилися, раптово впізнавали в тих, які прибували, "наших"! Але факт залишається фактом - нас багато і ми не боїмося демонструвати свою позицію, тому, що знаємо - все буде Україна!", - зазначила у мікроблозі Lara Mos.

Як повыдомляв ONLINE.UA, в мережі висміяли пропозицію президента Росії Володимира Путіна створити в окупованому Криму "російську Мекку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?