Фінансування тероризму: в Україні серйозно взялися за Жириновського
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінансування тероризму: в Україні серйозно взялися за Жириновського

Фінансування тероризму: в Україні серйозно взялися за Жириновського
Джерело:  ГПУ

Депутат Держдуми Росії Володимир Жириновський підозрюється у фінансуванні проросійських бойовиків так званих ДНР-ЛНР.

Про це поінформували в Генеральній прокуратурі України, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Жириновський став "героєм дня" через заклик розстрілювати і вішати: з'явилося відео

В рамках проведення досудового розслідування встановили, що навесні 2014 року Жириновський виступив на чолі організованої групи членів Ліберально-демократичної партії і депутатів Держдуми РФ для збору коштів з метою фінансування терористів ДНР-ЛНР.

У числі іншого, на прохання нині загиблого ватажка банди бойовиків ДНР "Сомалі" Михайла Толстих (Гіві), на Донбас було поставлено з Росії шість транспортних засобів з високими прохідними характеристиками. Пізніше авто використовувалися для проведення терактів проти ЗСУ, зокрема, - в Донецькому аеропорту.

Так, 23 серпня слідчі Генпрокуратури повідомили Жириновському про підозру в фінансуванні тероризму, яке карається позбавленням волі на строк до 12-ти років з конфіскацією.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Жириновський розповідав про необхідність надання Росією фінансування бойовиків на Донбасі і погрожував захопленням України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?