Кабмін встановив обмеження для премій держвиконавцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін встановив обмеження для премій держвиконавцям

Кабмін встановив обмеження для премій держвиконавцям

Уряд встановив обмеження для винагород держвиконавцям Міністерства юстиції у 308 тисяч гривень або у 200 прожиткових мінімумів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську Правду".

Рішення ухвалене Кабінетом міністрів в середу, 23 серпня.

Міністр юстицій з питань євроінтеграції Сергій Петухов розповів, що 9 місяців тому, у ході реформи, Мін'юст ввів систему заохочення праці для держвиконавців. Винагорода складатиме відсоток з повернутого державі боргу.

"Але так відбулося, що деякі з виконавців почали отримувати занадто високі винагороди, і тому ми вирішили обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець", - сказав Петухов.

Читайте також: Гройсман розповів, чи буде підвищено ціну на газ

Уряд підтримав пропозицію Петухова встановити граничний розмір премії за завершення одного провадження - 2% від поверненних державі грошей, якщо ця сума не перевищуватиме 200 прожиткових мінімумів.

В Міністерстві юстицій пояснили, що високі винагороди посадовцям не потребують додаткових витрат з держбюджету, адже вони є відсотком від повернутого державі боргу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 травня російський "Газпром" отримав від Міністерства юстиції України постанову про арешт акцій "Газтранзиту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?