Рабінович звинуватив Гонтарєву і Рожкову в "знищенні фінансової системи України"
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович звинуватив Гонтарєву і Рожкову в "знищенні фінансової системи України"

Рабінович звинуватив Гонтарєву і Рожкову в "знищенні фінансової системи України"
Джерело:  rbc.ua

Думка про те, що голова НБУ Валерія Гонтарєва і заступник голови НБУ Катерина Рожкова винні в девальвації гривні і знищення фінансової системи України, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на каналі «112 Україна», повідомляє РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

«У НАБУ найбільше роботи в банківській системі, тому що саме там пропало найбільше грошей, і це найголовніший центр корупції в країні. Вдумайтеся, що зараз відбувається - 240 млрд грн заощаджень громадян просто зникли! Вони розчинилися в 90 збанкрутілих банках. Але різними аферами і махінаціями, договорняками з владою банкіри повертають собі гроші, а прості люди залишаються ні з чим, втрачають те, що вони заробляли важкою працею роками», - зазначив він.

На думку депутата, основну роль в тому, що відбувається у фінансовій системі України, зіграла глава НБУ Гонтарєва.

«Гонтарєва, на щастя, вже три місяці не виходить на роботу, тому що продовжує собі відпустку, а її напарниця Рожкова залишилася керувати системою. Я хочу повідомити Президенту, Кабміну і НАБУ, що закон України «Про банки і банківську діяльність» (пункт 9 стаття 18) прямо вказує, що причиною звільнення глави Нацбанку є відсутність на робочому місці 4 місяці. Три місяці вже є - і далі ви захистити її не зможете, тому що люди знову вийдуть на вулицю», - заявив депутат.

За його словами у фінансовій сфері для НАБУ існує велике поле для розслідувань.

«Афери з «Приватбанком», «Діамант-банком», «Михайлівським» - це потрібно розслідувати в першу чергу. Там викрадені мільярди і всі винні за це мають відповідати! Але головне, що зробили Гонтарєва і її напарниця Рожкова, - це вбивство гривні, знищення всієї фінансової системи України, закриття та захоплення банків і, в результаті, вони вкрали наші заощадження. Ці 240 млрд засобів жителів України не поїхали на самоскидах, вони по міжнародним переказам зникли в офшорах. Тому, я звертаюся до НАБУ - шукайте, всі можливості у вас є! Партія «За життя» вас в цьому буде підтримувати!» - пообіцяв Рабінович.

Також на його думку, в боротьбі з корупцією принципове значення має створення спеціалізованого антикорупційного суду.

«Без створення антикорупційного суду ми не поборемо корупцію. Я дуже рідко піднімаю руку за те, що пропонує нам захід, - але зараз саме цей випадок ... Без перемоги над корупцією, без посадки злодіїв в нинішній владі, а не просто піар-акцій по злодіям попереднім, Україна вперед рухатися не зможе», - резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?