«Яструб» з досвідом: що потрібно знати про нового посла Росії в США?
Категорія
Політика
Дата публікації

«Яструб» з досвідом: що потрібно знати про нового посла Росії в США?

«Яструб» з досвідом: що потрібно знати про нового посла Росії в США?
Джерело:  Bloomberg

Президент Росії Володимир Путін призначив в якості нового посла в Вашингтоні Анатолія Антонова, який є жорстким критиком США і якого ЄС вніс до санкційного списку у зв'язку з кризою в Україні.

Про це пише у своєму матеріалі Bloomberg, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Читайте також: Продовжили "тренд" Обами: Росія різко відповіла на нові санкції США

Заступник міністра закордонних справ Анатолій Антонов замінив Сергія Кисляка, російського посла, який був втягнутий у суперечливий скандал з приводу причетності Кремля до передвиборної кампанії Дональда Трампа на президентських виборах 2016 року. Антонов також стане постійним спостерігачем Росії в Організації американських держав.

Призначення, про яке багато говорили останнім часом, відбувається на тлі наростаючого розчарування Кремля діями Трампа. Президент США, який хотів поліпшити відносини між країнами, не зміг вплинути на розслідування про можливе втручання Росії у вибори США.

Так як відносини між країнами загострилися, Росія і США почали гру «око-за-око» за участю посольств обох країн. Спочатку США оголосили про призупинення видачі неімміграційних віз для громадян Росії, так як Кремль раніше наказав скоротити кількість американських дипломатів на території російської держави. Росія заявила, що зробила цей крок у відповідь на нове законодавство про санкції, прийняте Конгресом США в минулому місяці, а також за те, що Трамп не зміг скасувати грудневий наказ тодішнього президента Барака Обами про вигнання 35 російських дипломатів і захопленні двох посольств у відповідь на можливе втручання у вибори.

Читайте також: Санкції проти Росії: вимушений хід Трампа "заради національної єдності"

Тим часом, 62-річний Антонов є ветераном дипломатичних відносин, також є експертом з питань Сирії і України, двом ключовим напрямкам політичних непорозумінь у відносинах США і Росії. Він повернувся в міністерство закордонних справ у грудні після того, як був заступником міністра оборони з 2011 року, де він спростовував припущення про приховану російську військову присутність в Україні в міру того, як війна набирала обертів в 2014 році. Він також заперечував звинувачення про те, що бойовики, які підтримуються Кремлем, збили авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines в липні 2014 року, коли загинули усі 298 чоловік, що були на борту. ЄС і Канада додали його в свої санкційні списки ще в 2015 році.

Антонов заслужив репутацію «яструба» своєю сильною позицією і захистом політики Кремля в Міністерстві оборони. У 2015 році він звинуватив «західних майстрів» у кризі в Україні, яка, за його словами, була «спрямована безпосередньо проти інтересів Росії». Він також сказав, що азіатські країни є об'єктами «неприкритого тиску США» і є частиною зусиль по «систематичному «стримуванню» Росії і Китаю».

Сергій Кисляк був послом у Вашингтоні з 2008 року. Його переслідували чутки з приводу його зустрічей зі звільненим радником з національної безпеки Майклом Флінном, а, також, із зятем Трампа і радником Джаредом Кушнером після того, як американські спецслужби заявили, що Росія стоїть за спробою схилити результати президентських виборів на користь Трампа.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін призначив нового посла Росії в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?