НАЗК перевірило декларації Порошенка за 2015-16 роки
Категорія
Політика
Дата публікації

НАЗК перевірило декларації Порошенка за 2015-16 роки

НАЗК
НАЗК перевірило декларації Порошенка за 2015-16 роки

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило результати перевірки декларацій глави України Петра Порошенко за 2015 і 2016 роки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства НАЗК.

За результатами перевірки НАЗК встановило, що президент України при складанні та поданні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 і 2016 роки, дотримувався вимог Закону України "Про запобігання корупції".

"За результатами перевірки уповноважені особи НАЗК встановили достовірність задекларованих відомостей у деклараціях за 2015 і 2016 роки. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення", - повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: В СБУ заявили про замах на президента Порошенка

При цьому НАЗК зазначає, що під час здійснення повної перевірки декларацій використовували інформацію, отриману з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного суднового реєстру України та Суднової книги України, Державного реєстру іпотек, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Крім цього, дані отримали від державних органів, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, державних реєстрів патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг, Державного реєстру цивільних повітряних суден України, Державного земельного кадастру, а також інформацію, отриману на запити від державних органів.
Інформацію про суми виплачених доходів главі держави та членам його родини з 1998 по 2014 рік відмовилися надати Державна фіскальна служба та департамент управління ДФС у Києві.

У наданні інформації про прибутки Порошенко з 1998 по 2014 рік також відмовив департамент превентивної діяльності Нацполіції.

Як повідомляв ONLINE.UA, в рамках огляду виставки військової техніки в центрі Києва, приуроченої до річниці незалежності України, Петро Порошенко розповів, що в Україні буде побудований сучасний завод з виробництва бойових припасів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?