Україна - наступна стартап-нація
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна - наступна стартап-нація

The White House
Україна - наступна стартап-нація

Українці вже залишили відбиток у Силіконовій долині завдяки таким відомим компаніям як Whatsapp (Ян Кум), Paypal і Affirm (Макс Левчин). Хоча в Україні технічна революція тільки починається, країна вже стала стартап-центром.

Про це пише у своєму матеріалі Medium, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Читайте також: Українські стартапи були визнані одними з кращих в світі

Гарна технічна освіта забезпечує потужний фундамент

Сильна система освіти в Україні забезпечує близько 40 тис випускників технічних спеціальностей на рік, і уряд прагне збільшити цей показник до 100 тис до 2020 року. Економіка країни не завжди була стійка, але ІТ сфера завжди була однією з найстабільніших галузей з набагато більш високими зарплатами. Це робить її дуже привабливою для людей.

«Кількість так званих «свічерів» (люди, які перемикаються з будь-якої галузі на ІТ) збільшилася в 5 разів з 2014 року, збільшивши базу талантів», - Ігор Овчаренко, Seedstars.

Завдяки більш ніж 200 тис ІТ-фахівців і низьким витратам на робочу силу, сфера ІТ-аутсорсингу в Україні в останні кілька років почала процвітати. Висококваліфікована і молода робоча сила країни виділяється серед конкурентів в регіоні EMEA (абревіатура - Europe, the Middle East and Africa) завдяки чудовій якості і швидкості виконання завдань.

Аутсорсинг - каталізатор для залучення глобальних компаній

Нарощуючи ВВП з 0,06% до 3,3%, за останні 5 років ІТ-сектор в Україні незабаром стане першим номером в країні. Не дивно, що понад 100 багатонаціональних техно-гігантів відкрили свої офіси в Україні, включаючи такі фірми як Samsung, Boeing, Siemens і Oracle.

Українські інженери отримують неоціненний досвід роботи з інноваційними продуктами і розвивають навички роботи і співпраці на західних ринках.

Ця передача знань, технологій і бачення спонукають компанії перейти від чистого аутсорсингу / обслуговування до глобальних компаній-виробників і забезпечити необхідну інфраструктуру навчання для інженерів, щоб вони стали підприємцями.

Читайте також: Український стартап перевірки правопису Grammarly отримав $110 млн іноземних інвестицій

Українські підприємці створюють компанії, які фінансуються клієнтами

На відміну від гігантського ринку США і надмірних можливостей фінансування, підприємцям в Україні необхідно діяти на набагато меншому ринку з геополітичними проблемами і нестачею капіталу. Орієнтуючись на міжнародні ринки, українські стартапи стають прибутковими дуже швидко, але тільки для того, щоб повторно інвестувати кошти в подальший розвиток продукту.

«Такі умови, звичайно ж, обмежують, але вони також дають українським стартапам перевагу, якої не вистачає багатьом високотехнологічним компаніям на ранніх етапах. Вони швидко розвивають міцну бізнес-хватку і навчаються змагатися». - Євген Сисоєв, AVentures

Працюючи з міжнародними клієнтами, українські стартапи нового покоління все ще зосереджені всередині країни з усіма виробничими цехами та офісами, що дає їм реальну перевагу.

Венчурні фонди є мостом до Силіконової долини

Все частіше компанії починають втілювати свої ідеї в США, при цьому продовжуючи розвиватися на батьківщині. Petcube, Allset, Preply, Mobalytics, Sixa і People.ai є прикладами українських підприємців, які конкурують на світовому ігровому полі з самого початку.

Венчурні фонди, такі як AVentures, TA Ventures, Wannabiz і Imperious, з'явилися, щоб скористатися наявними можливостями венчурних інвестицій і підтримати українських підприємців у всьому світі.

Великі інвестори, такі як Khosla, General Catalyst і Index, інвестували в українських розробників програмного забезпечення, а такі, як Intel Capital і HP Ventures приєдналися до Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій, щоб використовувати їх інноваційний потенціал.

Такі фонди як 500 Startups, Techstars і Y Combinator, знаходяться в постійному пошуку успішних підприємців, яких можна пов'язати з ринком США і отримати з цього вигоду. Україна може дати світові більше таких людей як Стів Возняк. У країні є сильна система освіти в технічній галузі та зростаюча кількість талановитих інженерів. Вони приєднуються до робочої сили, яка стає фундаментальною інфраструктурою для створення інноваційної економіки. Глобальні історії успіху українців підвищують інтерес інвесторів до України, оскільки країна стає наступною нацією стартапів. Елементи пазла встають на свої місця для створення майбутніх технічних гігантів.

Силіконова долина, стережися, українська «мафія» йде!

Як повідомляв ONLINE.UA, В Ізраїлі розробили намет на сотню осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?