В Білорусі зник молодий журналіст - син учасника АТО
Категорія
Події
Дата публікації

В Білорусі зник молодий журналіст - син учасника АТО

В Білорусі зник молодий журналіст - син учасника АТО

27 серпня, увечері, колишній офіцер прикордонних військ, учасник АТО Ігор Гриб звернувся у посольство України в Мінську з заявою про зникнення його сина на території Білорусі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

24 серпня 19-річний Павло Гриб поїхав до Гомеля та зник там. Його батько спочатку самостійно намагався знайти сина в Білорусі, але потім гомельські правоохоронці повідомили, що Павла оголосили в розшук за вимогою ФСБ Краснодарського краю РФ за звинуваченням в тероризмі. Однак зниклого немає ані серед заарештованих, ані серед затриманих в білоруській СІЗО.

"Посольство підготувало та передало на адресу МЗС Білорусі ноту, де звернулася з проханням поінформувати та сприяти у його розшуку, якщо він затриманий, то повідомити причину його затримання, чи був адвокат, у зв'язку з чим затримання, чому не поінформували згідно з Віденською конвенцією про консульські зносини", – заявив український консул у Мінську Олександр Новосьолов.

Читайте також: У столиці на території школи знайшли два трупи із ножовими пораненнями

Державна прикордонна служба підтвердила, що 19-річний Павло Гриб перетнув українсько-білоруський кордон 24 серпня 2017 року. Ігор Гриб, який зараз бере участь у створенні капеланської служби в силових органах, раніше служив у прикордонних військах України. Батько Павла підозрює, що спецслужби РФ викрали його сина у Білорусі.

ФСБ Росії поки ніяк не коментувало ситуацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 серпня у Харківській області жорстоко вбили 19-річного українського військового Володимира Гончарова, який провів 6 місяців у Авдіївській промзоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?