Запуск ракети КНДР - Радбез ООН збирає екстрене засідання
Категорія
Світ
Дата публікації

Запуск ракети КНДР - Радбез ООН збирає екстрене засідання

Запуск ракети КНДР - Радбез ООН збирає екстрене засідання
Джерело:  Reuters

Екстрене засідання Радбезу ООН відбудеться за ініціативою США, Японії і Південної Кореї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Рада безпеки ООН проведе засідання, скликане через запуск Північною Кореєю балістичної ракети середньої дальності Хвансон-12, у вівторок, 29 серпня.

Запущена неподалік міжнародного аеропорту Пхеньяну, балістична ракета пролетіла над Японією та впала у Тихий океан.

Читайте також: Тіллерсон прокоментував нові ракетні випробування КНДР

Раднарбез ООН посилила санкції відносно КНДР на початку серпня. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, що згоден посилити тиск на КНДР. Про це прем'єр говорив з президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом після запуску ракети в ніч на 29 серпня.

Президент США у свою чергу сказав, що він "на 100% з Японією". Трамп заявив, що готовий продемонструвати сувору прихильність японській обороні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 29 серпня КНДР запустила в повітря чергову балістичну ракету. Вона пролетіла над островом Хоккайдо, розпалася на три частини і впала у 1180 км від японських берегів в Тихий океан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?