Затримано декількох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримано декількох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах: опубліковано відео

Затримано декількох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах: опубліковано відео

Протягом серпня співробітники СБУ припинили діяльність декількох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Оперативники спецслужби затримали проросійських пропагандистів у дев'яти областях України, а саме у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Черкаській, Харківській, Дніпропетровській, Чернігівській та Сумській.

Правоохоронці встановили, що мешканець Черкащини поширював антиукраїнські матеріали через власні сторінки у соціальних мережах. Під час повернення з чергового інструктажу у Москві так званого прес-секретаря антиукраїнської сепаратистської організації затримали на Київському залізничному вокзалі.

Пропагандист створив низку сепаратистських ресурсів у соцмережах, через які поширював антиукраїнські матеріали, закликав до захоплення державної влади та створення так званої "новоросії".

Ще один пропагандист з Хмельниччини за вказівками координаторів з РФ закликав у соцмережах до змін державного кордону України, виправдовував дії терористичних угруповань ЛНР та ДНР.

Читайте також: Російська "невинність": чому заборонили Вконтакте і Однокласники

Співробітники СБУ задокументували, що сепаратистські пропагандисти отримали завдання активізувати антиукраїнські заклики напередодні Дня Незалежності. Крім того, оперативники повідомляють, що агітаторів фінансували російські спецслужби.

За виявленими фактами правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ONLINE.UA, мобільний додаток забороненої в Україні соцмережі "ВКонтакте" збирає і передає розробникам особисті дані користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?