Стало відомо, який фільм представлятиме Україну на премії "Оскар"
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Стало відомо, який фільм представлятиме Україну на премії "Оскар"

Стало відомо, який фільм представлятиме Україну на премії "Оскар"
Джерело:  online.ua

На кінопремію "Оскар" у номінації Найкращий фільм іноземною мовою від України відправляють стрічку режисера Валентина Васяновича "Рівень чорного".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Українського Оскарівського Комітету.

Картина розповідає про самотність, що мешкає у великому місті.

"Костя, весільний фотограф, теж у ньому живе. На порозі 50-річчя герой розуміє, що все, що він любив і до чого був прив'язаний, відходить назавжди. Хоча таких речей в його житті не так вже й багато: паралізований після інсульту батько, подруга - стиліст весільного журналу, старий кіт, слайди, на яких він молодий і щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це звичайна рутина", - йдеться в синопсисі до фільму.

У ювілейній 90-ій церемонії "Оскар" український фільм-претиндент змагатиметься за статуетку номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Читайте також: Четвертий рік війни: в Києві знімають російський фільм, з'явилися фото

Нагадаємо, що на Одеському кінофестивалі фільм "Рівень чорного" отримав премію Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) як Кращий український повнометражний фільм.

Головні ролі у стрічці виконали Костянтин Мохнач та Катерина Молчанова.

Як повідомляв ONLINE.UA, до Дня незалежності України, 24 серпня 2017 року, відбулася прем’єра історико-пригодницької драми "Червоний", яка була знята за однойменним романом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?