Меркель і Макрон зробили важливу заяву по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель і Макрон зробили важливу заяву по Донбасу

Меркель і Макрон зробили важливу заяву по Донбасу
Джерело:  Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію і Україну активізувати зусилля з метою виконання Мінських угод про встановлення режиму припинення вогню на сході України.

Про це пише у своєму матеріалі Reuters, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Читайте також: Меркель назвала умови зняття антиросійських санкцій

Конфлікт між українськими військами і сепаратистами, підтримуваними Росією, який спалахнув в 2014 році, забрав вже понад 10 тис життів. Німеччина і Франція намагалися переконати обидві сторони виконати мирні домовленості, узгоджені в Мінську в 2015 році, але ці спроби до сих пір не увінчалися успіхом.

Меркель і Макрон висловили занепокоєння тим, що ситуація з безпекою на сході України значно не покращилася, з тих пір, як 22 серпня відбулася чотиристороння телефонна розмова у так званому «нормандському форматі» за участю президента Росії Володимира Путіна та президента України Петра Порошенка.

«Ми наполегливо закликаємо президента Путіна і президента Порошенко повністю дотримуватися їх зобов'язаннь, підтримувати угоду про припинення вогню публічно і забезпечити, щоб відповідні інструкції і розпорядження були передані військовим і місцевим силам», - йдеться в заяві, зробленій в Берліні.

Вони заявили, що угода про припинення вогню як і раніше порушується занадто часто, в тому числі з використанням важкого озброєння. Вони закликали обидві сторони забезпечити спостерігачам ОБСЄ безпечний і безперешкодний доступ до зон бойових дій.

«Місія спостерігачів ОБСЄ продовжує сигналізувати про загрози для життя своїх співробітників і обмеження на їх свободу пересування, особливо в районах, що не контролюються урядом України», - заявили Меркель і Макрон.

Європейський союз і Сполучені Штати ввели масштабні економічні санкції відносно фінансового, оборонного і енергетичного секторів Росії у відповідь на анексію Криму в 2014 році і на пряму підтримку Кремлем сепаратистів на сході України.

Москва заперечує пряму участь в конфлікті, незважаючи на наявність доказів у НАТО того, що російські війська підтримують бойовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, В Україні готують важливий закон по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?