Син президента США дасть свідчення по "Справі РФ" в юридичному комітеті Сенату
Категорія
Політика
Дата публікації

Син президента США дасть свідчення по "Справі РФ" в юридичному комітеті Сенату

Син президента США дасть свідчення по "Справі РФ" в юридичному комітеті Сенату
Джерело:  CNN

Дональд Трамп-молодший, син президента США, дасть свідчення на закритому засіданні Сенату в рамках розслідування втручання Російської Федерації в президентські вибори в Сполучених Штатах.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Дата проведення засідання, в якому можуть брати участь тільки члени комітету і сенатори, не називається. Однак, як зазначив глава юридичного комітету Сенату Чак Грасслі, слухання пройдуть у вересні цього року.

CNN повідомляє, що в липні старшого сина президента США вже запрошували дати свідчення, але він тоді уклав угоду з комітетом і не брав участі в слуханнях.

11 липня Дональд Трамп-молодший зізнався, що зустрічався з російським адвокатом. Вона пообіцяла Трампу-молодшому надати компрометуючі дані про президентську кампанію екс-держсекретаря США Хілларі Клінтон.

У той же день син нинішнього президента США опублікував листування з музичним агентом Робом Голдстоуном, в якому велися обговорення інформації, яка може зашкодити Хілларі Клінтон.

Перші публічні слухання з приводу можливого втручання Росії почалися 30 березня 2017 року комітеті з розвідки Сенату США.

Читайте також: Роль Росії у виборах президента США: ФБР провело обшук у екс-радника Трампа

19 березня республіканець Девін Нуньєс, голова комітету Палати представників США з розвідки, заявив, що поки не бачив ніяких доказів контактування виборчого штабу Дональда Трампа з російським урядом під час передвиборної кампанії 2016 року.

У лютому ЗМІ опублікували статті, в яких йшлося про те, що американська розвідка перехопила розмови 2016 року між представниками штабу Трампа і російськими чиновниками, а також високопоставленими представниками російської розвідки.

Західна преса писала, що контакти перехопили приблизно в той же період, коли розвідка шукала докази причетності хакерів РФ до злому серверів Демократичної партії США.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт працював на російського мільярдера Олега Дерипаску та займався просуванням інтересів президента РФ Володимира Путіна в пострадянських країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?