Україна вимагає роз'яснень Єврокомісії щодо різкої заяви Юнкера
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає роз'яснень Єврокомісії щодо різкої заяви Юнкера

Україна вимагає роз'яснень Єврокомісії щодо різкої заяви Юнкера

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер різко нагадав, що Україна не входить до складу Європейського Союзу і НАТО, у відповідь на що український представник при ЄС Микола Точицький висловив стурбованість.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Глава Єврокомісії розповів анекдот, яким заспокоює агресію Путіна

Зауважимо, що в День незалежності України президент Петро Порошенко виступив зі словами про те, що Україна рухається по єдиному можливому шляху, що веде до членства в Євросоюзі та Північноатлантичному Альянсі. При цьому багато росЗМІ невірно подали слова державного діяча, написавши, що він запевняв українців в тому, що їх країна вже входить до складу ЄС і НАТО.

У відповідь на поширену російськими ЗМІ пропаганду, Жан-Клод Юнкер 29 серпня різко нагадав, що в світі на сьогоднішній день відбуваються десятки війн, з яких тільки одна, - на території Європи, в Україні, яка не є частиною Євросоюзу.

"Я бачу, що мій друг Порошенко сказав кілька днів тому, що Україна є Європейським Союзом і НАТО, але зараз це не те і не інше", - підкреслив тоді він.

Точицький звернувся в Єврокомісію за роз'ясненням цього питання, нагадавши, що фактично сказав український лідер, і пояснивши, що такі заяви Юнкера можуть бути використані для проросійської пропаганди і дискредитації України.

Посол України при ЄС вважає, що напередодні вступу в силу Угоди про асоціацію подібні висловлювання глави Єврокомісії "підривають і рівень нашої довіри, і наш серйозний рівень співпраці".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що питання ратифікації угоди про асоціацію України і ЄС буде вирішуватися 15-16 грудня на засіданні Європейської ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?